Lehká houbová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehká houbová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15862 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Vývar drůbeží |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 189,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 166,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehká houbová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, papriku omyjeme rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vše nadrobno nasekáme. |
2 | Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme cibuli, česnek a papriku. Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, přidáme k zelenině. Dusíme ještě asi 3 minuty, až houby pustí vodu a spojí se se zeleninou. |
3 | Zeleninu zaprášíme moukou a promícháme s plátky žampiónů. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, až polévka mírně zhoustne. |
4 | Teplotu snížíme a přilijeme mléko, osolíme, opepříme a ještě jednou přivedeme k varu. Přidáme nasekanou petrželku, nalijeme do talířů a ihned podáváme. |
Poznámka
Se zeleninovým vývarem je polévka vhodná pro vegetariány.