Recept

Polévka z kyselého zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15863

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory
1 ks Cibule
2 ks Hřebíček
1 ks Jablka
3 ks Jalovec
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Majoránka
3 ks Olej sójový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Salám měkký
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 740kJ
11% Sacharidy 39 g
27% Tuky 20 g
80% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Polévka z kyselého zelí postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablko oloupeme, vyjmeme jadřinec a nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme jablko a dusíme 3 minuty tak, aby se nezbarvilo. Přidáme kysané zelí, hřebíček, bobkový list, kmín, jalovec, sůl, pepř a majoránku. Přilijeme vývar a vaříme 2-3 minuty.

3

Oloupeme brambory, nastrouháme a ihned přidáme do polévky, přilijeme víno a vaříme 25 minut při nízké teplotě. Občas promícháme.

4

Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme. Vyjmeme bobkový list, salám nakrájíme na silnější plátky a přidáme do polévky. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept