Lahodná zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodná zeleninová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15866 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
150 g | Čočka červená |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
0,5 l | Voda pitná |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 501,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Cibulka jarní, Čočka červená, Rajčata, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lahodná zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, stonek celeru očistíme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm minutu podusíme. |
2 | Přidáme vypranou červenou čočku, vývar, vodu, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 15 minut při mírné teplotě, až je zelenina měkká. |
3 | Rajče spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme na kostičky vložíme do polévky a vaříme 10 minut pod pokličkou. |
4 | Vyjmeme bobkový list. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kolečky jarní cibulky. Ihned podáváme. |