Recept

Chřestová polévka se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15868

Ingredience

400 g Chřest bílý
0,5 kávová lžička Cukr krupice
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
0,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 288kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 22 g
13% Sodík 266 mg
7% Bílkoviny 4 g

Chřestová polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Bílý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé. V hrnci zahřejeme vodu, přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 15 minut.

2

Zbylé máslo rozpustíme v jiném hrnci, přisypeme mouku a necháme ji zpěnit, až zezlátne. Chřest vyndáme z vývaru, jíšku zředíme chřestovým a kuřecím vývarem.

3

Polévku vaříme asi 10 minut, pak do ní vmícháme smetanu a chřestové hlavičky. Zbylý chřest můžeme upotřebit v jiném pokrmu. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept