Babiččina vaječná polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babiččina vaječná polévka se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15869 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Pistácie |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno portské |
0,5 l | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 371,9mg |
Draslík | 134,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový oříšek, Pistácie, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šafrán, Víno portské, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Babiččina vaječná polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme žloutky, vývar a víno, přidáme sůl, cukr, skořici, muškátový oříšek a šafrán. |
2 | Polévku šleháme ve vodní lázni až k bodu varu, nevaříme, jinak se srazí. Přidáme smetanu a polévku dochutíme. |
3 | Hotovou polévku posypeme sekanými pistáciemi, nalijeme do talířů a ihned podáváme. |