Recept

Smetanová polévka ze žluté dýně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15870

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Dýně
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
200 ml Smetana jihočeská lahodná33%
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 148kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 22 g
37% Sodík 730 mg
15% Bílkoviny 8 g

Smetanová polévka ze žluté dýně postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, vyjmeme jádra a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme máslo a cibuli v něm dusíme, až zesklovatí. Přidáme dýni a dolijeme vodou, přilijeme vývar, zakryjeme a vaříme 10 minut při nízké teplotě.

3

Polévku rozmixujeme dohladka nebo propasírujeme přes síto. Přidáme smetanu, sůl, pepř a přivedeme k varu.

4

Polévku nalijeme do talířů, do každé porce dáme lžíci smetany, opatrně promícháme nožem a ihned podáváme.

Poznámka

Pro vegetariány nahradíme masový vývar zeleninovým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept