Silná myslivecká polévka ze zvěřiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Silná myslivecká polévka ze zvěřiny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15871 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
120 g | Jelení maso |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Víno madeira |
0,8 l | Voda pitná |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 92,2mg |
Draslík | 887,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Jelení maso, Majoránka, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Silná myslivecká polévka ze zvěřiny postup přípravy receptu:
1 | Zvěřinu umeleme v mlýnku na maso najemno. Petrželku nasekáme rovněž najemno. Do masa vmícháme strouhanku, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, majoránku a petržel. Přidáme smetanu a dle chuti okořeníme. |
2 | Z masové směsi tvoříme knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 12 minut. |
3 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Silný vývar ze zvěřiny zahřejeme a ochutíme madeirou. Přidáme knedlíčky, žampiony a necháme chvíli prohřát. Ihned podáváme. |
Poznámka
Všechny přísady musí být důkladně vychlazené.