Recept

Silná myslivecká polévka ze zvěřiny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15871
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
120 g Jelení maso
1 špetka Majoránka
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Víno madeira
0,8 l Voda pitná
3 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
3% Sacharidy 12 g
6% Tuky 5 g
40% Sodík 803 mg
37% Bílkoviny 21 g

Silná myslivecká polévka ze zvěřiny postup přípravy receptu:

1

Zvěřinu umeleme v mlýnku na maso najemno. Petrželku nasekáme rovněž najemno. Do masa vmícháme strouhanku, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, majoránku a petržel. Přidáme smetanu a dle chuti okořeníme.

2

Z masové směsi tvoříme knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.

3

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Silný vývar ze zvěřiny zahřejeme a ochutíme madeirou. Přidáme knedlíčky, žampiony a necháme chvíli prohřát. Ihned podáváme.

Poznámka

Všechny přísady musí být důkladně vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept