Šunková polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunková polévka se sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15876 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 plátek | Šunka dušená |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 10,1mg |
Draslík | 190,7mg |
Vláknina | 287,8mg |
Vitamín A | 131,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Hovězí vývar základní, Mozzarella, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunková polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vývar přivedeme k varu, přidáme jeden stonek celeru nakrájený na plátky a vaříme asi 2 minuty. |
2 | Plátky šunky nakrájíme na drobno a minutu prohříváme ve vývaru. |
3 | Osolíme a opepříme. Na každý talíř dáme kostičky mozzarelly, zalijeme horkým vývarem a ozdobíme kostičkami opečené žemle a čerstvou bazalkou. |