Čínská kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská kuřecí polévka
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 18 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15879 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
0,5 ks | Kaštany jedlé |
250 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 l | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
100 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 486,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kaštany jedlé, Žampiony čerstvé, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 5 mm silné plátky, promícháme je se suchým sherry a necháme 10 minut marinovat. |
2 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na plátky 1 cm silné. |
3 | Vývar s houbami, strouhaným nebo sušeným zázvorem a sójovou omáčkou přivedeme k varu. Očistíme čínské zelí a nakrájíme ho na nudličky 1 cm široké. |
4 | Vodní kaštany z konzervy, nakrájíme na tenké plátky. |
5 | Kuřecí maso vložíme do vroucího vývaru, po minutě přidáme cibuli, čínské zelí a kaštany. Povaříme minimálně 5 minut, až je zelí měkké, ale ještě křupavé. Ihned podáváme. |