Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15880

Ingredience

80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
2 ks Listové těsto
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
0,5 ks Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
0,5 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 958 kcal
Kilojoule 4 010kJ
16% Sacharidy 59 g
192% Tuky 144 g
24% Sodík 472 mg
32% Bílkoviny 18 g

Polévka z hlemýžďů postup přípravy receptu:

1

Plátky listového těsta necháme změknout. Cibuli oloupeme a nasekáme. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Šneky vyjmeme z konzervy a nakrájíme nadrobno.

2

Máslo rozpustíme a podusíme na něm nakrájenou zeleninu, přidáme česnek, zaprášíme moukou a necháme krátce zpěnit. Za stálého míchání přilijeme polovinu vývaru.

3

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme hlemýždě, víno, zbylý vývar a smetanu. Okořeníme a necháme 5 minut vařit, přidáme nasekanou petrželku. Polévku nalijeme do čtyř šálků.

4

Pláty těsta rozpůlíme a rozválíme. Nakrájíme je tak, aby těsto dobře krylo šálky s polévkou. Pevně přitiskneme k okrajům šálků a necháme 5 minut odpočinout. Žloutek rozmícháme s mlékem a těsto jím potřeme. Dáme na 15 minut zapéct do trouby a podáváme.

Poznámka

Hlemýžďů by mělo být 24 kusů. Můžeme nahradit čerstvými houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept