Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15881
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

100 g Chléb pšeničný (bílý)
30 g Cukr krupice
1 špetka Cukr vanilka
100 g Hrozinky
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Skořice mletá
1 polévková lžíce Solamyl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 099kJ
13% Sacharidy 46 g
7% Tuky 5 g
9% Sodík 185 mg
10% Bílkoviny 5 g

Slezská pivní polévka postup přípravy receptu:

1

Hrozinky očistíme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do kastrolu. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit.

2

Škrob rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání přilijeme do kastrolu. Přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.

3

Trochu polévky rozmícháme se žloutky a nalijeme zpátky do polévky. Dochutíme kořením, nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Poznámka

Můžeme podávat s bezinkovým želé nebo rosolem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept