Recept

Pomořanská mléčná polévka s kapáním

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 11 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15882

Ingredience

1 ks Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 l Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
0,5 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 359kJ
11% Sacharidy 41 g
16% Tuky 12 g
5% Sodík 99 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pomořanská mléčná polévka s kapáním postup přípravy receptu:

1

Mouku, vejce, sůl a cukr smícháme s vodou. Těstíčko musí být řídké.

2

Vanilkový lusk rozpůlíme, vložíme do mléka s kouskem citronové kůry a v hrnci přivedeme k varu.

3

Těstíčko necháváme pomalu skapávat do vařícího mléka. Vaříme asi 5 minut při mírné teplotě.

4

Mléčnou polévku posypeme cukrem, skořicí a nalijeme do čtyř talířů. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept