Vepřové maso s pórkem a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s pórkem a paprikami
Vepřové maso s pórkem a paprikami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15885 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s pórkem a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou plec nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a podusíme doměkka. |
2 | Tekutinu necháme vysmahnout a přidáme omytý, na kolečka nakrájený pórek, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme očištěné, nakrájené papriky, podusíme a podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. |
Poznámka
Podáváme s rýží, těstovinami nebo bramborovou kaší.