Dalmátské vepřové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dalmátské vepřové řízky
Dalmátské vepřové řízky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15886 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 544,1mg |
Vláknina | 992,4mg |
Vitamín A | 39,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dalmátské vepřové řízky postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na sádle. |
2 | Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mletou papriku a směs rozprostřeme na opečené řízky. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, citronovou kůru i šťávu a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme bílým vínem a vodou. |
3 | Podáváme s rýží a zeleninovým salátem. |