Vepřová pečeně v mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně v mléce
Vepřová pečeně v mléce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15887 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 dl | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Veka |
800 g | Vepřová pečeně |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 562,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně v mléce postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou pečeni bez kosti osolíme, ovážeme a vložíme do kastrolu s mlékem. Zvolna vaříme pod pokličkou tak dlouho, až bude maso měkké a mléko vyvařené. |
2 | Potom zesílíme příkon tepla a maso opečeme dozlatova. Podlijeme trochou vody. |
3 | Plátky veky nasucho opečeme, poklademe je na plátky nakrájeným masem a zalijeme výpekem. |