Recept

Švédské mandlové sušenky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1589

Ingredience

50 g Citronová kůra
100 g Cukr třtinový
1 špetka Hřebíček mletý
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
20 g Meruňky sušené
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Máslo čerstvé
60 ml Sirup javorový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
10% Sacharidy 37 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 13 mg
11% Bílkoviny 6 g

Švédské mandlové sušenky postup přípravy receptu:

1

Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny.

2

Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu.

3

Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.

5

Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout.

Poznámka

Na ozdobu sušenek použijeme celé oloupané mandle asi 150 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept