Jehněčí kýta s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s petrželkou
Jehněčí kýta s petrželkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 515,0mg |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 593,9mg |
Vláknina | 483,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. |
2 | K měkkému masu přidáme omytou, nadrobno nasekanou petrželku a ještě chvíli povaříme. |
3 | Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji k masu a povaříme. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a dílky citronu. |