Jehněčí se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí se zeleninou
Jehněčí se zeleninou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15892 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
750 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí kýta |
1 špetka | Kmín celý |
200 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Jehněčí kýta, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kmín, sušenou bazalku, osolíme a opepříme. Zalijeme trochou vody a chvíli podusíme. |
2 | Potom přidáme omyté, na nudličky nakrájené zelí, oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Vše dusíme za občasného podlévání doměkka. Nemícháme, jen hrncem potřásáme. |