Tuřínová polévka z jednoho hrnce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuřínová polévka z jednoho hrnce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15895 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Tuřín |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
600 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Tuřín, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuřínová polévka z jednoho hrnce postup přípravy receptu:
1 | Tuřín a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. |
2 | V kastrolu rozpustíme olej a máslo, přidáme kostičky tuřínu, cibuli a za stálého míchání směs podusíme. Přidáme brambory, vývar, bobkový list, sůl, pepř a tymián. |
3 | Do polévky přidáme 4 uzené kotlety, zakryjeme a vaříme zvolna asi 15 minut při střední teplotě. |
4 | Přidáme pórek, promícháme a vaříme ještě 15 minut. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme. |