Recept

Tuřínová polévka z jednoho hrnce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15895
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
1 kg Tuřín
1 kávová lžička Tymián sušený
600 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 398kJ
14% Sacharidy 51 g
40% Tuky 30 g
133% Sodík 3 g
52% Bílkoviny 29 g

Tuřínová polévka z jednoho hrnce postup přípravy receptu:

1

Tuřín a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

2

V kastrolu rozpustíme olej a máslo, přidáme kostičky tuřínu, cibuli a za stálého míchání směs podusíme. Přidáme brambory, vývar, bobkový list, sůl, pepř a tymián.

3

Do polévky přidáme 4 uzené kotlety, zakryjeme a vaříme zvolna asi 15 minut při střední teplotě.

4

Přidáme pórek, promícháme a vaříme ještě 15 minut. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept