Kůzlečí maso v mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzlečí maso v mléce
Kůzlečí maso v mléce
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15896 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
1000 g | Kůzlečí maso |
1,5 l | Mléko polotučné |
3 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso, Mléko polotučné, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzlečí maso v mléce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kůzlečí maso osolíme, vložíme do většího hrnce a zalijeme mlékem a vodou. Zvolna vaříme asi 1 hodinu. |
2 | Potom přidáme oloupanou, nakrájenou zeleninu a po dalších 20 minutách varu přisypeme oloupané, nakrájené brambory. Vaříme ještě asi 20 minut. |
Poznámka
Můžeme podávat např. s ovčím sýrem.