Recept

Piemontská zelná polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15898
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
500 g Chléb pšeničný (bílý)
1 l Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Kmín celý
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
300 g Sýr Fontina
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 135kJ
21% Sacharidy 75 g
46% Tuky 34 g
110% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 36 g

Piemontská zelná polévka postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme a rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Vaříme v tlakovém hrnci s trochou vody, soli a kmínu asi 10 minut. Vyjmeme a dáme na síto.

2

Nákypovou formu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Do formy nandáme vrstvu chlebových plátků, zalijeme trochou vývaru a pokryjeme třetinou zelí. Osolíme, opepříme a pokryjeme třetinou sýrových plátků. Stejně narovnáme další dvě vrstvy, zalijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C asi na 20-25 minut. Podáváme horké.

Poznámka

Sýr fontina můžeme nahradit jiným poloměkkým sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept