Mleté vepřové maso s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté vepřové maso s pórkem
Mleté vepřové maso s pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Pórek |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 145,3mg |
Draslík | 922,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté vepřové maso s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso najemno umeleme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a osmahneme. |
2 | K masu a cibuli přidáme omytý, nadrobno nakrájený pórek a opékáme tak dlouho, dokud se cibule zcela neztratí. Nakonec směs podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme s chlebem, vařenými bramborami nebo těstovinami.