Recept

Durynská čočková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15902

Ingredience

250 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1250 ml Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
250 g Tlačenka tmavá lidová
1 l Voda pitná
300 g Čočka jedlá
150 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 884kJ
18% Sacharidy 66 g
39% Tuky 29 g
51% Sodík 1 g
71% Bílkoviny 40 g

Durynská čočková polévka postup přípravy receptu:

1

Čočku namočíme přes noc do vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kousky. Do tlakového hrnce dáme kůži ze slaniny, čočku i s vodou, v níž se máčela, brambory a 1 l vývaru. Vaříme 15 minut.

2

Cibuli oloupeme a nasekáme. V kastrolu rozpustíme slaninu, přidáme máslo a podusíme na něm cibuli. Zaprášíme ji moukou, necháme zezlátnout a pak jí rozředíme zbytkem vývaru. Povaříme několik minut při mírné teplotě.

3

Cibulovou omáčku a sušené švestky přidáme k čočce a vše vaříme ještě 5 minut. Vyjmeme kůži ze slaniny, polévku osolíme, dochutíme pepřem, cukrem a octem.

4

Nakonec nakrájíme na malé kousky durynskou krvavou tlačenku, vložíme ji do hotové polévky a prohřejeme. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept