Vestfálské falešné kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vestfálské falešné kuře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15904 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Fazole bílé |
250 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Hrušky |
200 g | Jablka |
250 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
3 ks | Saturejka |
400 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 203g |
---|---|
Cholesterol | 68,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 127g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazole bílé, Fazolové lusky zelené, Hrušky, Jablka, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vestfálské falešné kuře postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Do velkého kastrolu dáme fazolky, saturejku, tymián, mrkev, brambory a slaninu. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut při střední teplotě. |
3 | Jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce spolu s konzervou bílých fazolí. Vaříme 10 minut. |
4 | Z polévky vyndáme saturejku. Slaninu pokrájíme a vrátíme do polévky, ochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Ihned podáváme z hrnce. |