Recept

Telecí játra dušená nakyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15907

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
600 g Játra telecí
1 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 425kJ
6% Sacharidy 21 g
49% Tuky 37 g
16% Sodík 319 mg
68% Bílkoviny 38 g

Telecí játra dušená nakyselo postup přípravy receptu:

1

Očištěná játra nakrájíme na plátky a namočíme do mléka na 1-2 hodiny.

2

Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme je na sádle, přidáme okapaná játra a po všech stranách je zprudka opékáme několik minut. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet a dobře promícháme. Necháme jen přejít varem.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept