Pstruh po podgoricku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh po podgoricku
Pstruh po podgoricku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 119,4mg |
Draslík | 767,6mg |
Vláknina | 441,0mg |
Vitamín A | 155,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Pstruh, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh po podgoricku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Ryby osolíme, lehce obalíme v hladké mouce a po obou stranách opečeme ve větším množství oleje. |
2 | Oloupaný česnek a omytou petržel nasekáme nadrobno a promícháme se zakysanou smetanou. |
3 | Pstruhy rozdělíme na poloviny a páteř vyjmeme. Porce upravíme na talíře a polijeme připravenou smetanovou zálivkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.