Paluza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paluza
Paluza
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15914 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Borůvky |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Solamyl |
4,2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 158,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paluza postup přípravy receptu:
1 | Omyté borůvky zalijeme 4 dl studené vody, přidáme cukr a uvedeme do varu. |
2 | Zvlášť v troše vody rozmícháme solamyl. Když se voda s borůvkami začne vařit, vlijeme rozmíchaný škrob a vaříme ještě 5 minut. |
3 | Hotovou paluzu rozlijeme do mističek a necháme vychladit a ztuhnout. Před podáváním posypeme dezert mletými ořechy. |
Poznámka
Dezert můžeme připravit i z jiných druhů ovoce, místo ořechů můžeme zdobit mandlemi.