Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15917
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí plec
2 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 198kJ
7% Sacharidy 25 g
77% Tuky 58 g
19% Sodík 376 mg
63% Bílkoviny 36 g

Bosenské karbanátky postup přípravy receptu:

1

Rýži spaříme, propláchneme a zalijeme stejným množstvím vody (nebo vývaru). Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina zcela nevsákne do rýže.

2

Omyté maso nakrájíme na kousky a spolu s oloupanou cibulí umeleme. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme oloupanou, doměkka uvařenou a nasekanou mrkev, vařenou rýži a vše dobře promícháme. Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a mírně je zploštíme.

3

Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je na horkém oleji v pánvi.

Poznámka

Karbanátky můžeme připravit i z jehněčího masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept