Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15918
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
600 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
1000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 581kJ
18% Sacharidy 65 g
73% Tuky 55 g
12% Sodík 240 mg
48% Bílkoviny 27 g

Musaka s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Na polovině dávky oleje podusíme kysané zelí.

2

Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme.

3

V osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži do poloměkka.

4

Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu zelí, dále vrstvu rýže a nakonec navrstvíme maso. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří zelí.

5

Smetanu rozmícháme se žloutky, nalijeme na pokrm, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a zapékáme asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept