Musaka s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka s kysaným zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15918 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
600 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 209,9mg |
Draslík | 655,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Musaka s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Na polovině dávky oleje podusíme kysané zelí. |
2 | Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. |
3 | V osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži do poloměkka. |
4 | Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu zelí, dále vrstvu rýže a nakonec navrstvíme maso. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří zelí. |
5 | Smetanu rozmícháme se žloutky, nalijeme na pokrm, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a zapékáme asi 30 minut. |