Recept

Sýrová polévka ze sýru gruyère

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 15919
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1250 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
3 ks Pórek
120 g Rýže loupaná
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
450 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
180 g Sýr Gruyére
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 395kJ
21% Sacharidy 76 g
59% Tuky 45 g
61% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Sýrová polévka ze sýru gruyère postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Špenát dobře omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo a zeleninu na něm za stálého míchání 5 minut podusíme. Přisypeme rýži a necháme ji krátce zpěnit, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.

3

Polévku přivedeme k varu a vaříme 18 minut na mírném ohni, odstavíme. Promícháme smetanu, zakysanou smetanu, strouhaný sýr, nasekanou petržel a přidáme do polévky, nevaříme.

4

Hotovou polévku dochutíme, nalijeme do talířů a ihned servírujeme.

Poznámka

Podáváme s čerstvou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept