Ryba s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
800 g | Okouník mořský |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
130 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 100,7mg |
Draslík | 639,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 329,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Okouník mořský, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Petrželku nasekáme nahrubo, česnek oloupeme a rozdrtíme. V mixéru rozmixujeme česnek, lístky bazalky, petrželku, rozmarýn a olej. Osolíme a opepříme. |
2 | Dvě lžíce směsi vmícháme do smetany a dáme do chladu. Na horní a spodní straně očištěného mořského okouna uděláme nožem zářezy a do nich vetřeme větší část bylinkové směsi. Zbytek rozdělíme do břišní dutiny. |
3 | Ryby dáme do zapékací formy vyložené alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. |
4 | Pomocí fólie dáme rybu na mísu a ozdobíme plátky citrónu a nasekanými bylinkami. Podáváme s vychlazenou bylinkovou smetanou. |