Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Kerblík |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
10 g | Sůl |
750 g | Treska aljašská |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Vývar rybí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 273,8mg |
Draslík | 915,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kerblík, Sůl, Treska aljašská, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. |
2 | Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple. |
3 | Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme. |
4 | Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Kerblík můžeme nahradit bylinkami podle volby.