Recept

Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15921
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Citrony
1 ks Kerblík
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
10 g Sůl
750 g Treska aljašská
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Vývar rybí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 199kJ
1% Sacharidy 3 g
17% Tuky 13 g
67% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.

2

Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple.

3

Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme.

4

Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Kerblík můžeme nahradit bylinkami podle volby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept