Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15922

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1200 g Tuňák obecný
1 kávová lžička Tymián sušený
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
0% Sacharidy 1 g
26% Tuky 20 g
9% Sodík 176 mg
125% Bílkoviny 70 g

Grilované rybí steaky postup přípravy receptu:

1

V nekovové misce promícháme olej, víno, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu, nasekanou petrželku a tymián.

2

Rybí steaky vložíme do marinády a několikrát je v ní obrátíme. Necháme marinovat zakryté 20 minut při pokojové teplotě.

3

Rybí steaky necháme okapat a dáme do zapékací formy. Grilujeme v troubě předehřáté na 250 °C v horní části trouby asi 3 minuty. Formu vyndáme, ryby osolíme, obrátíme a dáme znovu do trouby. Grilujeme ještě 5 minut, až ryba lehce zhnědne.

4

Upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Do pokrmu použijeme steaky z tuňáka nebo z mečouna.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept