Grilované rybí steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované rybí steaky
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1200 g | Tuňák obecný |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 832,3mg |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 776,0mg |
Vláknina | 454,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl, Tuňák obecný, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované rybí steaky postup přípravy receptu:
1 | V nekovové misce promícháme olej, víno, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu, nasekanou petrželku a tymián. |
2 | Rybí steaky vložíme do marinády a několikrát je v ní obrátíme. Necháme marinovat zakryté 20 minut při pokojové teplotě. |
3 | Rybí steaky necháme okapat a dáme do zapékací formy. Grilujeme v troubě předehřáté na 250 °C v horní části trouby asi 3 minuty. Formu vyndáme, ryby osolíme, obrátíme a dáme znovu do trouby. Grilujeme ještě 5 minut, až ryba lehce zhnědne. |
4 | Upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Do pokrmu použijeme steaky z tuňáka nebo z mečouna.