Recept

Tuňák zapékaný s brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15924
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Brokolice
3 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 22 g
5% Sodík 108 mg
40% Bílkoviny 22 g

Tuňák zapékaný s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Mraženou brokolici rozmrazíme. V pánvi rozpálíme lžíci másla, přidáme nasekané mandle a pražíme, až se lehce zabarví. Vyjmeme z pánve. Do tuku přidáme mouku a krátce ji opražíme, přiléváme mléko a stále mícháme, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme, vrátíme mandle a odstavíme.

2

Brokolici dobře osušíme a narovnáme do ohnivzdorné formy vymazané máslem. Tuňáka necháme dobře okapat, poklademe do středu formy na stonky brokolice a zalijeme omáčkou.

3

Pokrm zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20–30 minut, až je brokolice hotová. Odstraníme alobal, tuňáka posypeme paprikou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept