Recept

Grilovaný losos s paprikovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15927

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
800 g Losos - filety
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
6 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
1 špetka Tymián sušený
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 32 g
59% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Grilovaný losos s paprikovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Papriku omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka, polovinu paprik dáme pod gril a pečeme, až se na slupce objeví puchýře. Vyjmeme a oloupeme. Nakrájíme na kostičky.

2

Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozpálíme olej, přidáme 40–50 g másla a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme česnek a papriku.

3

Podušenou papriku zalijeme vínem a vývarem, povaříme dvě minuty a přilijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem, tymiánem a 3 minuty povaříme. Papriku vybereme děrovanou lžící. Vše rozmixujeme. Kostičky papriky ponecháme stranou, přidáme do omáčky a necháme 3 minuty prohřát.

4

Filé z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.

5

Rošt v troubě pokryjeme alobalem a rozložíme na něj lososa. Na něj dáme zbylé kousky másla. Grilujeme 5 minut, potom obrátíme a grilujeme ještě 5 minut.

6

Hotovou rybu dáme na mísu a podáváme s paprikovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept