Jáhly s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhly s jablky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15933 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1500 g | Jablka |
500 g | Jáhly - loupané proso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
1 l | Mléko polotučné |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 438,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Jáhly - loupané proso, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhly s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jáhly propláchneme a spaříme. V mléce oslazeném medem je uvaříme do poloměkka. |
2 | Do máslem vymazaného pekáčku urovnáme střídavě vrstvy jáhel a oloupaných, nahrubo nastrouhaných jablek. Vrchní vrstvu tvoří jablka. |
3 | Zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |