Plněné filé z platýse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné filé z platýse
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 23 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15939 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Estragon |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
100 g | Losos - filety |
3 polévková lžíce | Majonéza |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
30 g | Řeřicha |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 737,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 513,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Losos - filety, Majonéza, Paprika mletá sladká, Platýz - filety, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné filé z platýse postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, smícháme majonézu, hořčici, cibuli, sušený estragon, sůl a pepř. Steak z lososa nakrájíme na čtyři stejné kusy, osolíme a opepříme. |
2 | Filé z platýse lehce osolíme a tmavou stranu potřeme majonézovou směsí, na ni rozložíme lístky řeřichy. Na jeden konec filé položíme kousek lososa a filé zavineme. |
3 | Troubu předehřejeme na 180 °C, ohnivzdornou formu vymažeme máslem (cca 1 lžíce), svinuté filé položíme volným koncem na dno, poklademe ho vločkami másla a zaprášíme paprikou. Formu zakryjeme alobalem a pečeme 20–25 minut. |
4 | Filé upravíme na mísu nebo na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme podávat zelený chřest a planou rýži.