Recept

Plněné filé z platýse

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15939
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Estragon
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
100 g Losos - filety
3 polévková lžíce Majonéza
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
6 g Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
30 g Řeřicha
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 322kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
59% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Plněné filé z platýse postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, smícháme majonézu, hořčici, cibuli, sušený estragon, sůl a pepř. Steak z lososa nakrájíme na čtyři stejné kusy, osolíme a opepříme.

2

Filé z platýse lehce osolíme a tmavou stranu potřeme majonézovou směsí, na ni rozložíme lístky řeřichy. Na jeden konec filé položíme kousek lososa a filé zavineme.

3

Troubu předehřejeme na 180 °C, ohnivzdornou formu vymažeme máslem (cca 1 lžíce), svinuté filé položíme volným koncem na dno, poklademe ho vločkami másla a zaprášíme paprikou. Formu zakryjeme alobalem a pečeme 20–25 minut.

4

Filé upravíme na mísu nebo na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat zelený chřest a planou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept