Jednoduchý recept

Platýs s kaparovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 15941

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
8 plátek Citrony
1 polévková lžíce Kapary sterilované
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
1 špetka Sůl
100 ml Voda pitná
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 882kJ
1% Sacharidy 2 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 351 mg
51% Bílkoviny 29 g

Platýs s kaparovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, sůl a pepř, v této směsi filé obalíme.

2

V pekáči při nízké teplotě rozpustíme polovinu oleje a máslo. Do horkého tuku vkládáme postupně všechny filety a smažíme z každé strany, do zlatohněda. Hotové uchováme v teple.

3

Vodu, citrónovou šťávu a worcester nalijeme do výpeku a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne. Přidáme okapané kapary.

4

Hotovou omáčku rozdělíme na porce ryby, ozdobíme řezy citrónu a ihned podáváme.

Poznámka

Jako příloha se hodí dušená rajčata s parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept