Fazolový salát s pálivými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s pálivými paprikami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15942 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Fazole bílé |
2 dl | Olej salátový |
5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,1mg |
Vitamín E | 20,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s pálivými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole uvaříme v čerstvé vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme. |
2 | Zvlášť uvaříme omyté paprikové lusky, oloupeme je, zbavíme semínek a nasekáme. Papriky přidáme k fazolím spolu s oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem. |
3 | Salát podle chuti osolíme, zalijeme olejem a dobře promícháme. Podáváme vychlazený. |
Poznámka
Použijeme pálivé paprikové lusky.