Pečená treska s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
180 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Treska aljašská |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 382,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrášek mražený, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Treska aljašská, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s rýží postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. V hrncích připravíme dle návodu rýži a mražený hrášek. |
2 | Nádobu na pečení vymažeme lžící másla a narovnáme do ní vedle sebe filé. Zakapeme vínem a citrónovou šťávou. Poklademe hoblinkami másla a posypeme kousky rajčat, tymiánem, solí a pepřem. |
3 | Troubu předehřejeme na 220 °C a tresku zapékáme 8–10 minut. |
4 | Rýži a hrášek slijeme a smícháme dohromady, dáme na mísu, navrch naklademe rybu a zalijeme vypečenou šťávou. Ihned podáváme. |