Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15945
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
500 g Treska mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 704kJ
2% Sacharidy 8 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 71 mg
28% Bílkoviny 16 g

Treska po kreolsku postup přípravy receptu:

1

Mraženou tresku necháme rozmrazit, aby se dala krájet.

2

Celer omyjeme a nasekáme stonek, cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na proužky.

3

V hrnci rozpálíme máslo, přidáme celer, cibuli a česnek. Dusíme 5 minut, až cibule a celer trochu zhnědnou.

4

Přidáme rajčata z konzervy i s tekutinou (nebo čerstvá, spařená a oloupaná), bobkový list a přivedeme k varu, občas promícháme. Zmírníme teplotu a vaříme 5–10 minut, při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.

5

Rybu nakrájíme na čtyři kousky a vložíme do omáčky, přidáme papriku, zakryjeme a vaříme při velmi mírné teplotě 12–15 minut. Vyjmeme bobkový list, hotovou rybu dáme na talíře a ozdobíme celerovými lístky. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept