Treska v hořčicové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v hořčicové omáčce
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15946 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Hořčice |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
5 g | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
15 g | Sůl |
4 ks | Treska aljašská |
0,1 l | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 422,5mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Pepř bílý, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Plátky ryby omyjeme, osušíme a zakapeme citrónovou šťávou, obě strany osolíme. |
2 | Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na čtvrtky. Rybu dáme do menšího hrnce s vínem, vodou, zeleninou, bobkovým listem a vaříme 10–15 minut, při nízké teplotě. |
3 | V pánvičce rozpálíme máslo, přidáme mouku a vymícháme zlatavou jíšku, přidáme hořčici, vývar, smetany, sůl a pepř. Povaříme 2–3 minuty. |
4 | Rybu upravíme na mísu, zalijeme omáčkou a ihned podáváme. |