Recept

Kedlubny plněné houbami a rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15947
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
8 ks Kedlubna
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka rýžová
1,5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
6 g Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
150 g Rýže loupaná
10 g Sůl
40 g Sýr Eidam cihla 40%
1 polévková lžíce Vegeta
2,6 l Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 386kJ
16% Sacharidy 58 g
9% Tuky 6 g
60% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 12 g

Kedlubny plněné houbami a rýží postup přípravy receptu:

1

Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě ochucené vegetou téměř doměkka, zhruba 25 minut. Poté kedlubny scedíme a vývar z nich odložíme stranou pro pozdější použití. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.

2

Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme žampiony a po minutě přisypeme mletou papriku, přidáme spařenou rýži, opepříme, osolíme, zalijeme 600 ml vody a dusíme v předehřáté troubě na 200 °C doměkka. Poté vmícháme třetinu nastrouhaného sýra.

3

Scezené kedlubny oloupeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Naplníme upečenou směsí, přiklopíme seříznutými vršky. Naskládáme vedle sebe do vymazaného pekáče, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéci do trouby. Až se sýr roztaví a mírně načervená, kedlubny vyjmeme.

4

Vnitřky kedluben jemně nakrájíme, zalijeme odloženým vývarem a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, řádně rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Na závěr do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, dosolíme, okořeníme a v omáčníku servírujeme k plněným kedlubnám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept