Jednoduchý recept

Pstruzi s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 31 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15949
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 300kJ
2% Sacharidy 7 g
48% Tuky 36 g
28% Sodík 552 mg
86% Bílkoviny 48 g

Pstruzi s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, pepř a sůl, dvě lžíce této směsi dáme stranou. Duhové pstruhy opláchneme a dobře obalíme ve směsi.

2

Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno, žampióny očistíme a překrojíme. Slaninu nakrájíme na 2 cm široké proužky a v pánvi opečeme dokřupava. Opečenou slaninu vyjmeme na papírový ubrousek a necháme okapat.

3

Ve výpeku opečeme pstruhy, z každé strany asi 5 minut, dohněda. Uchováme v teple.

4

Do výpeku přidáme máslo, vložíme cibuli a dusíme asi 3 minuty. Přidáme žampióny a rovněž podusíme. Zasypeme zbylou moukou a dobře promícháme. Pomalu přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme, až vznikne lehká omáčka.

5

Část omáčky rozdělíme na hotové pstruhy, zbylou omáčku dáme do omáčníku. Pstruhy upravíme na čtyři talíře a posypeme slaninou a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept